ADANA'NIN MEŞHUR LEZZETLERİNDEN/ FISTIK KÖFTE
Merhabalar ben geldim. yine yeniden buradayım, artık sık sık burada olacağım inşallah :) Annem her içli köfte yaptığında artan malzemeyle ya sarımsaklı köfte döker yada fıstık köfte yapardı. Her ikisini de çok severim. Mutlaka deneyin çok lezzetli çokta kolay bir tarif.
Malzemeler
1 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı un
Tuz
Su
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Sıvı yağ ve toz biber (yakılacak)
Hazırlanışı
- Bulguru irmikle birlikte, sıcak suyla ıslayalım, su üzerine geçmeyecek kadar olsa yeter. En az 15 dakika üzeri kapalı bekletilmeli.
- Bulgur ıslandıktan sonra salçayla birlikte yoğuralım, azar azar su ekleyerek bulgurun ezilmesini sağlayabiliriz. Son olarak un ekleyip yine azar azar su ekleyerek toparlanmasını sağlayalım.
- Güzelce yoğurduktan sonra minik parçalar koparıp avcumuzun içinde parmaklarımızın izi çıkacak şekilde sıkalım. Tencereye 2 lt kadar su koyalım kaynatalım, bir cay kaşığı tuz veya 2-3 adet limon tuzu atalım.
- Hazırladığımız köfteleri bu suya atalım haşlayalım, pişen köfteleri kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve yanmış yağ gezdirerek servis yapalım.
Afiyetle🌺
Yorumlar
Yorum Gönder