ADANA'NIN MEŞHUR LEZZETLERİNDEN/ FISTIK KÖFTE

 Merhabalar ben geldim. yine yeniden buradayım, artık sık sık burada olacağım inşallah :) Annem her içli köfte yaptığında artan malzemeyle ya sarımsaklı köfte döker yada fıstık köfte yapardı. Her ikisini de çok severim. Mutlaka deneyin çok lezzetli çokta kolay bir tarif. 






Malzemeler

1 su bardağı köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı un

Tuz

Su

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt

Sıvı yağ ve toz biber (yakılacak)

Hazırlanışı

  • Bulguru irmikle birlikte, sıcak suyla ıslayalım, su üzerine geçmeyecek kadar olsa yeter. En az 15 dakika üzeri kapalı bekletilmeli.
  • Bulgur ıslandıktan sonra salçayla birlikte yoğuralım, azar azar su ekleyerek bulgurun ezilmesini sağlayabiliriz. Son olarak un ekleyip yine azar azar su ekleyerek toparlanmasını sağlayalım.
  •  Güzelce yoğurduktan sonra minik parçalar koparıp avcumuzun içinde parmaklarımızın izi çıkacak şekilde sıkalım. Tencereye 2 lt kadar  su koyalım kaynatalım, bir cay kaşığı tuz veya 2-3 adet limon tuzu atalım. 
  • Hazırladığımız köfteleri bu suya atalım haşlayalım, pişen köfteleri kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt ve yanmış yağ gezdirerek servis yapalım.


Afiyetle🌺


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR