ALİNAZİK KEBABI - ÂLÂ NAZİK

 Bir Rivayete göre;

Yavuz Sultan Selim, bir gün sofradaki yemeklerinden birini çok beğenir. Bunun üzerine sofradakilere dönerek "Hangi eli nazik yaptı bunu?" diye sorar ve aşçıyı över. Ancak bu güzide yemeğin adı zamanla eli nazik’ten Ali Nazik’e dönüşmüştür.👏 😋


Ali Nazik Kebabı
Beğendisi için;
Malzemeler
7 Adet Patlıcan
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Yarım limon suyu ( arzuya bağlı, olmasada olur)



Hazırlanışı
Patlıcanları közleyelim, bu işlemi ocak üstü közmatiklerde, mangalda veya en kolayı fırında yapabiliriz. Fırında közlemek için, patlıcanlara çöp şişle veya çatalla deliker açalım. Yağlı kağıt serili tepside 200 derecede önlü arkalı közleyelim. Sıcakken  uzunlamasına kesip kaşıkla içini çıkaralım. (Elle soymaktan daha kolay)
Kesme tahtası üzerinde kıyalım, çok ezilmesine gerek yok. Sarımsaklı yoğurt yapalım,tuz ekleyelim ve patlıcanlarla karıştıralım.
Kebabı için;  400 gram orta yağlı kıyma
1 soğan ( yemeklik doğranmış)
2 köy biberi ( küp küp doğranmış )
1 domates ( küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı Tereyağı
3 Yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymayı kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Yağları ekleyelim, soğan ve biberi ekleyip hepsini birden kavuralım.
Salça tuz ve karabiberi de ekledikten sonra domatesleri ekleyelim. Kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
Servis tabağına Beğendiden koyalım, üzerine kıymasından ekleyip kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.

Afiyetle🌸

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR