KARPUZ KABUĞU REÇELİ
Yaz aylarında karpuz olmazsa olmazımız, serinletici etkisiyle miss gibi bıraktığı lezzetle kahvaltı sofralarımızda bile yerini alıyor. Karpuzu aldık kestik ve muhteşem kalın kabukları olduğunu gördük, e tabiki bunu değerlendirmek gerekiyor🤗 Kireçte Çıtır Bal kabağı tatlısı gibi oluyor, sadece lezzet farkı var.
Bu çıtır çıtır lezzete bayılacaksınız.
Tatlıda hibiskus, karanfil veya renklendirici madde kullanmadım. Saf haliyle pişirdim. Dilerseniz siz ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
3 dilim karpuz kabuğu kullandım
2 Su bardağı toz şeker
3 tane limon suyu.
1/2 çay bardağı su
..2 yemek kaşığı kireç ( aktarlardan reçel yapacağim diyerek isteyebilirsiniz)
4 litre su
🍈 Bir gece önceden 4 litre suya 2 kaşık kireç ekleyip karıştıralım, sabaha kadar kireç dibe çökecek ve biz üzerinde kalan kaymaklı suyu kullanacağız.
🍉 Karpuz kabuklarını incecik soyalım, iç kısımlarında kırmızı yeri kalmayacak şekilde keselim. Bir parmak uzunluğunda şeritler halinde dilimlere ayıralım.
🍉 Hazırladığımız kireçli suyun kaymaklı kısmını başka bir kaba alalım, burada kireç gelmemesine dikkat etmeliyiz, sadece üzerindeki kaymak ve kireçsiz su olacak.
🍉Bu suda karpuz kabuklarını en az 12 saat bekletelim.
🍉 Kireçten çıkardığımız kabukları kaynayan suyla birlikte ocağa alalım, 5 dk. kaynadıktan sonra suyu süzüp yeni su ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatalım. Böylelikle kireçli sudan arındırmış oluyoruz.
🍉Daha sonra 2 su bardağı şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra 3 tane limon tuzu ve yarım çay bardağı su ekleyelim ara ara karıştırarak pişirelim. Kıvam aldığı zaman ocaktan alalım. Tencere de Soğumaya bırakalım daha sonra kavanoza aktarabiliriz.
Afiyetle🌼
Yorumlar
Yorum Gönder