KARPUZ KABUĞU REÇELİ

 Yaz aylarında karpuz olmazsa olmazımız, serinletici etkisiyle miss gibi bıraktığı lezzetle kahvaltı sofralarımızda bile yerini alıyor. Karpuzu aldık kestik ve muhteşem kalın kabukları olduğunu gördük, e tabiki bunu değerlendirmek gerekiyor🤗 Kireçte Çıtır Bal kabağı tatlısı gibi oluyor, sadece lezzet farkı var.

Bu çıtır çıtır lezzete bayılacaksınız. 

Tatlıda hibiskus, karanfil veya renklendirici madde kullanmadım. Saf haliyle pişirdim. Dilerseniz siz ekleyebilirsiniz. 




Malzemeler 

3 dilim karpuz kabuğu kullandım 

2 Su bardağı toz şeker

3 tane limon suyu. 

1/2 çay bardağı su


..2 yemek kaşığı kireç ( aktarlardan reçel yapacağim diyerek isteyebilirsiniz) 

4 litre su 


🍈 Bir gece önceden 4 litre suya 2 kaşık kireç ekleyip karıştıralım, sabaha kadar kireç dibe çökecek ve biz üzerinde kalan kaymaklı suyu kullanacağız. 


🍉 Karpuz kabuklarını incecik soyalım, iç kısımlarında kırmızı yeri kalmayacak şekilde keselim. Bir parmak uzunluğunda şeritler halinde dilimlere ayıralım. 

🍉 Hazırladığımız kireçli suyun kaymaklı kısmını başka bir kaba alalım, burada kireç gelmemesine dikkat etmeliyiz, sadece üzerindeki kaymak ve kireçsiz su olacak. 

🍉Bu suda karpuz kabuklarını en az 12 saat bekletelim. 

🍉 Kireçten çıkardığımız kabukları kaynayan suyla birlikte ocağa alalım, 5 dk. kaynadıktan sonra suyu süzüp yeni su ekleyelim ve 5 dakika daha  kaynatalım. Böylelikle kireçli sudan arındırmış oluyoruz. 

🍉Daha sonra 2 su bardağı şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra 3 tane limon tuzu ve yarım çay bardağı su ekleyelim ara ara karıştırarak pişirelim. Kıvam aldığı zaman ocaktan alalım. Tencere de Soğumaya bırakalım daha sonra kavanoza aktarabiliriz. 


Afiyetle🌼


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR