KURBAN BAYRAMLARININ VAZGEÇİLMEZİ - KAVURMA
- Kurban bayramları'nın vazgeçilmez yemeğidir kavurma. Bizim oralarda (Adana) bir kesim, koyun kesilir kesilmez kavurma pişirir, çoğunluk kesim ise mangal yakar. Ben o minik kesimden oluyorum sanırım. Sabahın erken saatlerinde mangal kokusu duymak beni çok rahatsız ediyor. Sabahın erken saatlerinde kavurma yemekte hoş olmuyor🙃 En güzeli Akşam yemeği olarak yapmak. Ya sizce🙃
Servis önerisi; Soğan salatası ve lavaş ekmek ile tantuni olarak servis edilebilir.
Veya, çeşitli mezeler ve sebzeler ile servis edilebilir.
Malzemeler
1 kg koyun kuşbaşı ( minik doğranmasından yanayım)
2 yemek kaşığı kadar minik doğranmış kuyruk yağı
İsteğe göre 1 adet ince küp doğranmış kapya biber
Sıvı yağ, toz biber, tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı.
- Etleri vok tava veya yapışmaz bir tavaya alalım, kısık ateşte suyunu bırakmasını sağlayalım, kendi suyunda piştikten sonra suyu çekince sıvı yağ ekleyelim, doğranmış kuyruk yağı ve biberi de ekleyip kavuralım. Ocaktan almaya yakın baharatlarını ekleyelim, sıcak servis yapalım.
Afiyetle🌸
Yorumlar
Yorum Gönder