OSMANLI MUTFAĞINDAN SÜBYE ŞERBETİ
Rivayete göre sübyenin Yunanlılar tarafından yapıldığı söyleniyor, ancak Osmanlı zamanından çıktığı da yaygın bir bilgi. Osmanlı zamanında yaz aylarında serinletici etkisi nedeniyle oldukça fazla tüketiliyormuş, ayrıca mükemmel bir sindirim sistemi dengeleyici ve uyku düzenleyici olduğu söyleniyor. Mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
1 çay bardağı Kurutulmuş kavun çekirdeği
1 çay bardağı toz şeker ( şekeri damak tadınıza uygun ekleyebilirsiniz)
1 lt su
Hazırlanışı
- Kurutulmuş kavun çekirdeklerini ve toz şekeri rondodan geçirip iyice parçalanmasını sağlayalım.
- 1 lt suyu ocağa alalım kaynamaya başlayınca toz haline gelen kavun çekirdeklerini ve şekeri ekleyelim. Hafif kıvam alana kadar kadar karıştıralım pişirelim. Uzun uzun pişmeyecek hafif boza kıvamına gelince ocaktan alalım. Süzelim. Soğutalım ve soğuk servis edelim.
Afiyet şifa olsun🌼
Yorumlar
Yorum Gönder