YUFKADAN HAŞHAŞLI ÇITIR BÖREK



Çıtır baklavadan sonra en sevdiğim tarif bu diyebilirim. Hem kolay hem de gerçekten çok çıtır çıtır bir lezzet.  Ben tahin ve toz şeker ekliyorum haşhaşlı böreğe, böyle daha çok seviyorum. Ama sabah kahvaltılarına yapılacaksa toz şeker tercih edilmeyebiliyor. Ben spiral şekilde sarmayı tercih ettim, sizler istediğiniz şekli verebilirsiniz. Kalem böreği şeklinde de çok güzel oluyor, hatta rulo sarıp 2 parmak genişliğinde de kesip pişirebilirsiniz. İçine ceviz veya fındıkta eklenebilir.  Hadi gelin tarife, mutlaka deneyin eminim çok beğeneceksiniz. 




Malzemeler (6 adet) 

2 yufka 

4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 

4 yemek kaşığı Tahin  

İsteğe bağlı toz şeker ( tarçın da eklenebilir) 

Üzerine sürmek için 

Yoğurt ve toz şeker  (pekmezde olur) 



Hazırlanışı 

Tahin ve haşhaş ezmesini bir kasede karıştıralım. 

Yufkayı açalım üzerine karışımın yarısını sürelim, yufkayı katlayıp geri açarak yayılmasını sağlayalım. Dilerseniz bu aşamada üzerine toz şeker serpebilirsiniz. Yufkayı 3 parçaya keselim, ince rulo olarak saralım, spiral şeklinde sararken de yufkayı hafif şekilde kıvıra kıvıra saralım. 

Diger yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine yoğurt sürelim ve daha çıtır olması için toz şeker serpelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.  



Afiyetle 🌼


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR