ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
Taze taze yaprak sarma. Taze yaprağı zeytinyağlı sevenlerdenim ben. Dolmada olduğu gibi iç harcı bazen pişirerek bazen de pişirmeden yapıyorum. Taze yaprakta iç harcı pişirmek daha iyi oluyor çünkü iç pişmeden yaprak pişince patlamalar oluyor. Zeytinyağlı sarmayı daha dolu dolu kalın sarıyorum, etliyi ise ince😍
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
500 gram taze asma yaprağı
2 su bardağı osmancık pirinç
2 büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
8 dal taze nane yoksa kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 silme yemek kaşığı biber salçası
Pişirmede kullanmak için
Varsa yeşil erik veya koruk (üzümün ham hali)
Hic biri yoksa limon
Hazırlanışı
- Pirinçleri yıkadıktan sonra tüm malzemeyi içine çiğ olarak ekleyelim ve harmanlayalım. iç harcımız hazır.
- Yapraklari kaynayan suya atıp rengi dönünce alıyoruz. Tencerenin en altına yaprak dizerseniz altta kalanlar ezik ezik olmaz.
- Pişirirken aralara limon dilimi, koruk veya erikler atın, üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklerseniz sarmalarınız parlak renkte olacaktır. Bastırık kullanmayı unutmayın😊
Afiyetle
Yorumlar
Yorum Gönder