ADANA USULÜ PATLICAN TAVA / GÜVEÇ
Patlıcan Tava diğer adı ile güveç, Adana'nın en meşhur yemeklerinden biridir. Normalde toprak güveçte yapılıp pişirim fırınlarında pişirilir, evde güveçte yapmak zor olduğu için tencere versiyonunun tarifini yazacağım. Mutlaka deneyiniz👍 Adana usulü olmasını istiyor iseniz malzemeleri eksiksiz kullanınız🌼
Malzemeler
1 kg Adana Patlıcanı ( Adana da topak patlıcan diyoruz)
Yarım kg kuzu kaburga veya kuzu kuşbaşı
100 gram kuyruk yağı ( olmasa da olur)
2 büyük baş sarımsak ( bol sarımsaklı olmalı)
4- 5 adet çarliston veya köy biberi
5 büyük domates
Tuz, karabiber, pul biber
2 Yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Patlıcanları alacalı soyalım,uzunlamasına 4 e bölerek orta büyüklükte küpler halinde doğrayalım. Eğer çekirdekli ise tuzlu suda bekletelim ve suyunu sıkarak kullanalım.
- Biberleri ve domatesleri yemeklik doğrayalım, sarımsakları temizleyelim.
- Etleri ocağa alalım çok az su ekleyip bir iki dakika pişirelim, suyu çekince sıvı yağ ekleyelim, biber salçasını ve sarımsakları ekleyelim bir iki kez karıştırdıktan sonra üzerine patlıcanları biberleri ve domatesleri sırası ile ekleyelim.
- Tam burda yemeği bastırmış oluyoruz ama ben karıştırmaktan yanayım. Üst üste gelecek şekilde pişmesi benim hoşuma gitmiyor.
- Baharatları ekleyelim.
- Tüm malzemeler birbiri ile karıştıktan sonra en üstüne kıyılmış kuyruk yağını serpiştirelim ve hiç su eklemeden kısık ateşte pişirelim.
Afiyetle 🌼
Yorumlar
Yorum Gönder