ANNE POĞAÇASI

 Eskilerde Annelerimiz bu poğaçayı çok yaparlardı. Mayasız pratik bir tarif. Ben poğaçalarda yumurta kullanmayı tercih etmiyorum. Harcında da üzerinde de yumurta yok. 



Malzemeler

140 gr eritilmiş tereyağı 

1 çay bardağı sıvı yağ

1,5 çay bardagı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı sirke 

Alabildiğine un



Üzeri için

Yoğurt ve susam


İç harcı için

Peynir, maydanoz, toz biber 






Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. 

Hamuru 20 eşit parçaya ayıralım.  Avcumuzda açıp iç harçtan ekleyip istediğimiz şekli verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim, üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürelim, susam ekleyelim, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. 

Afiyetle



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR