ARNAVUT BÖREĞİ
Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Harika bir börek oluyor. Her yiyenden tam not alacağınız bir tarif. Zor gibi görünse de aslında en kolay börek tarifi diyebilirim. Oklava yok merdane kullanmak yok.
Hamur Malzemeleri
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aralara sürmek için
1 çay bardagi sıvı yağ
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç harcı
700 gr. Ispanak
1 büyük kuru soğan
Tuz, toz biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Hazırlanışı
- Hamurumuz için Elenmiş unu yoğurma kabına alalım, tuz ekleyelim harmanladıktan sonra ortasını havuz gibi açalım, 2 bardak suyu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamur toparladıktan sonra un serpilmiş tezgaha alalım, pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğuralım. Hamuru iki eşit parçaya ayıralım, ayırdığımız parçaları da 10 eşit parçaya ayıralım. Parçaları beze haline getirelim üzerini kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen bezelerin hepsini, servis tabağı boyutunda açalım. Derin bir kaba aralarına yağ karışımından sürerek üst üste dizelim. En az 3 saat buzdolabında bekletelim.
- Hamur dinlenirken iç harcı pişirelim. Ispanakları orta kalınlıkta doğrayalım.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp az yağda kavuralım, biber salçası,tuz ve toz biberi ekleyelim. Üzerine ıspanakları ekleyelim kavuralım. Ispanaklar suyunu bırakmadan ocaktan alalım.
- Dinlenen hamurlarımızı tek tek tezgaha alarak elimizle uzatarak açalım. Merdane veya oklava kullanmıyoruz. Parmaklarımızı hamurin altına geçirip sağa sola genişleterek açıyoruz.
- İç harçtan serperek rulo saralım.
- Tepsiye kol böreği yapar gibi dizelim.
- Üzerine yağ karışımdan sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyetle🌼
Yorumlar
Yorum Gönder