Fondant Au Chocolat

 Fondant Au Chocolat mış bu güzelin adı. Yabancı bir sitede buldum kendilerini. Bizim sufflenin borcam versiyonu da diyebiliriz. Tepsiyle ortaya koyunca 5 dakika içinde bittiği için iç kıvamını fotoğraflayamadım. 9 dakika pişerse içinden çikolataların aktığını görebilirsiniz, 12 dakika pişerse daha kekimsi bir kıvam alacaktır ama her ikisi de harika, aşırı hafif😋 Hadi gelin tarife, çok sevecekseniz👌 





Fondant Au Chocolat


Malzemeler

3 yumurta

1 çay bardağı toz şeker

200 gr bitter çikolata

100 gr Tereyağı

1 yemek kaşığı dark kakao

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 yemek kaşığı un



Hazırlanışı

Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritelim. (Ben bu işlemi çayının üzerine kase koyarak yapıyorum) 


Yumurtayı beyazlaşana kadar çırpalım, toz şekeri ve vanilyalı ekleyelim şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. 


Un ve kakaoyu ekleyelim kabartma tozunuda ekleyip karıştıralım.


Yağlanmış kare borcama dökelim. 

180 derece önceden ısınmış fırının en altına bir kapta su koyalım. 

 

Hemen üst rafina da borcam tepsiyi koyalım. Tam tamına 9 dakika pişirelim. Dilerseniz benim gibi üzerine ceviz badem cilek muz ekleyebilir dilerseniz de piştikten sonra sadece kakao serpebilirsiniz. 


Afiyetle🌸

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR