İLİKLİ KEMİKLİ DÖVME PİLAVI

 Dövme pilavını sevmeyen hele hele etli olursa yok güzel değil diyen varmıdır çok merak ediyorum, çünkü ben bayılıyorum 🙃 Bu kez ilikli kemikli et haşladım, suyundan nohutlu dövme pilavı yaptım, haşlanmıs kemikli etleri yanında servis ettim. Muhteşem ikili👍 





  • Öncelikle kemikleri üzerlerinde kan varsa suya bırakması için bol suda bekletelim. Daha sonra tuz ekleyerek düdüklü tencerede pişirelim. Suyunu süzerek kullanalım. 



Malzemeler 

2 su bardağı dövme 

3 su bardağı et suyu 

1 çay bardağı haşlanmış nohut 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 çay kaşığı karabiber 

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ


Hazırlanışı

  • Dövmeyi bir gece önceden ıslayalım, et suyu ile birlikte tencereye alalım, kısık ateşte pişirelim. 
  • Pişmeye yakın, haşlanmış nohutları ve baharatlarını ekleyelim, sıvı yağ ve terayağı da ekleyip suyunu tamamen çekmesini bekleyelim. 
  • Suyunu çekince en az 20 dakika dinlendirelim.
  • Haşlanmış etli kemiklerle servis yapalım.   


Afiyetle 🌸



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR