İLİKLİ KEMİKLİ DÖVME PİLAVI
Dövme pilavını sevmeyen hele hele etli olursa yok güzel değil diyen varmıdır çok merak ediyorum, çünkü ben bayılıyorum 🙃 Bu kez ilikli kemikli et haşladım, suyundan nohutlu dövme pilavı yaptım, haşlanmıs kemikli etleri yanında servis ettim. Muhteşem ikili👍
- Öncelikle kemikleri üzerlerinde kan varsa suya bırakması için bol suda bekletelim. Daha sonra tuz ekleyerek düdüklü tencerede pişirelim. Suyunu süzerek kullanalım.
Malzemeler
2 su bardağı dövme
3 su bardağı et suyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Dövmeyi bir gece önceden ıslayalım, et suyu ile birlikte tencereye alalım, kısık ateşte pişirelim.
- Pişmeye yakın, haşlanmış nohutları ve baharatlarını ekleyelim, sıvı yağ ve terayağı da ekleyip suyunu tamamen çekmesini bekleyelim.
- Suyunu çekince en az 20 dakika dinlendirelim.
- Haşlanmış etli kemiklerle servis yapalım.
Afiyetle 🌸
Yorumlar
Yorum Gönder