KIŞLIK TAZE FASÜLYE HAZIRLAYALIM
Kışın elimizin altında dondurucuda sebzelerimiz olsun istiyoruz, hem büyük rahatlık hem de mevsiminde yapılmış olması güzel.
Bu kış benim tarifimle fasulye yapmaya ne dersiniz. Yiyenlerden tam not alan, difrizden çıktığına inanılmayan tarif🙃
Malzemeler
1 kg fasulye için 2 büyük kuru soğan kullanıyorum.
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı dolusu zeytinyağı
Hazırlanışı
Fasulyeleri temizledikten sonra büyük verev parçalara ayırıyorum.
Kuru soğan ve yağı aynı anda tencereye alalım kavuralım, salça ekleyelim.
Yıkayıp süzdüğümüz fasulyeleri ekleyelim, üzerine toz şeker serpelim ve karıştırarak kavuralım.
Fasulyelerin rengi dönene kadar kavuralım ve ocaktan alalım.
Soğuduktan sonra poşetleyip difrize atabiliriz.
Difrizden çıkarıp kullanırken domates ekliyoruz. Domateslerimiz konserve ise tuzlu olacaktır. Taze domates kullanılacaksa tuz eklemesi yapabiliriz.
🌶️Biber salçası her yemeğe farklı lezzet katıyor.
💮Zeytinyağlı yemekler de toz şeker olmazsa olmaz.
🍲 Kuru soğan bol olmalı. Lezzeti yakalamak istiyorsanız küçük bir soğan yeter demeyin.
Afiyetle 🦋
Yorumlar
Yorum Gönder