KURUTULMUŞ DOMATES

 Ağustos ayı domates kurutma ayı dediler kuruttum, ama Ankara da kesinlikle Eylül ayında daha güzel kuruyor. Rüzgar poyraz o kadar güzel kurutuyor ki, zaman dolmadan sizler de kurutabilirsiniz ☺️ 

🍅Kuru domatesleri salatalarda, çorbada, kahvaltıda ince ince doğrayarak zeytinyağı ve baharatla zenginlestirerek te kullanıyorum.  





Malzemeler 

Bursa Domates ( yumurta domates de diyorlar)

Öğütülmüş kaya tuzu 



🍅Domatesleri dikey olarak 4 e bölebilir veya uzun uzun dilimlere ayırabiliriz. İkiye böldüğümüzde çok geç kuruduğu için ben 4 e bölmeyi tercih ettim. 

🍅Domateslerin nereye dizileceği çok önemli, ben bir masa örtüsü üzerine dizdim ancak örtüyü demir çamaşırlık üzerine yerleştirdim, böylelikle hem alttan hem üstten hava almış oldu. Pencere sinekliğini çıkartıp üzerine dizenler de var( buda bir fikir olarak kalsın burada) Veya fırın ızgarası... 

🍅Domatesleri güneş gören bir yere dizelim ve 2 saat hiç dokunmayalım, 2 saat sonra geniş delikli bir tuzluğa ve değirmenli bir tuzlukla kaya tuzu serpelim ve kurumaya bırakalım. 

🍅Havanın durumuna göre 5 gün de kuruyor. Çok güneş alması rüzgarlı bir yerde olması önemli. 

🍅Geceleri üzerini bir örtü ile kapatırsanız nemlenme yapmayacaktır. 

🎗️Gelelim saklamasına.. Kavanoza doldurup, dilerseniz sarımsak ve baharat ekleyerek üzerini geçecek kadar zeytinyağı dökerek saklayabilirsiniz. 


Afiyetle




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR