TAVUK KAPAMA \ BÜRYAN

 Kalabalık sofralar için yine bir kurtarıcı yemek, yine tavuk, yine pilav. Hem kolay hem lezzetli hemde kendinizden birşeyler katabileceğiniz bir tarif. Pilavı ister soğanlı yapın, ister havuçlu, ister sarımsaklı her haliyle lezzetine lezzet ekleniyor.  




Malzemeler

Tavuk haşlama için;

1 kg tavuk ( incik, but vs)

Defne yaprakları

1 soğan

Tuz





Pilavı için;

3 su bardağı Osmancık pirinç 

3 su bardağı tavuk haşlama suyundan

2 su bardağı su

2 büyük havuç

2 soğan

1 çay kaşığı tuz 

Yarım çay kaşığı safran veya zerdeçal

Karabiber

Sıvı yağ ve tere yağı

Tavuklara sürmek için 1 yemek kaşığı yoğurt 

Hazırlanışı 

Tavukları yıkadıktan sonra, defne yaprağı ve soğanla birlikte haşlayalım.

Pilavı için soğanları yemeklik doğrayalım sıvı yağda kavuralım, havuçları rendeleyip ekleyelim. 

Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim 3 dakika kavurduktan sonra baharatları ekleyelim ocaktan alalım. 

Pirinçleri kullanacağımız fırın tepsisine aktaralım, üzerini düzeltip haşlanmış tavukları dizelim.

Haşlama suyundan 3 bardak ve 2 bardakta sıcak su ekleyelim. 

Tavuklarin üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürelim.

Son olarak aralara azar azar tereyağı doğrayalım ve 160 derece fırında pişirelim. 

Afiyetle 🌺

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR