ÜŞENGEÇ HANIM SARMASI
Yaprak sarma sevmeyen yoktur herhalde. Bazı kadınlar zevkle, bazıları ise istemeye istemeye sarar yaprakları. İşte o zoraki saranlar için bu tarifim😁 Lezzet olarak Zeytinyağlı yaprak sarmasını aratmıyor ancak yerken o zevki veriyor diyemiyorum😉Denemeye değer 👍
Asma yapraklı Pilav
Mazlemeler
1,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
20 adet asma yaprağı
1 büyük kuru soğan
Yarım bağ maydanoz
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz, karabiber, kuru nane
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı
- Yaprakları yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım
- Kuru soğanı yemeklik doğrayalım, zeytinyağı ve sarımsak rendesi ile birlikte ocağa alalım, kavuralım, toz biberi ekleyelim
- Yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyelim, bir iki dakika kavuralım
- Yaprakları ve baharatları ekledikten sonra suyunu ekleyerek pişmeye bırakalım.
- Pişen pilav dinlendikten sonra maydanoz ve nar ekşisi ekleyelim. Karıştıralım ve servis yapalım.
Afiyetle🌼
Yorumlar
Yorum Gönder