ÜŞENGEÇ HANIM SARMASI

 Yaprak sarma sevmeyen yoktur herhalde. Bazı kadınlar zevkle, bazıları ise istemeye istemeye sarar yaprakları. İşte o zoraki saranlar için bu tarifim😁 Lezzet olarak Zeytinyağlı yaprak sarmasını aratmıyor ancak yerken o zevki veriyor diyemiyorum😉Denemeye değer 👍 





Asma yapraklı Pilav 

Mazlemeler  

1,5 su bardağı pirinç 

3 su bardağı su 

20 adet asma yaprağı 

1 büyük kuru soğan

Yarım bağ maydanoz

2 diş sarımsak

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz biber 

Tuz, karabiber, kuru nane

4 yemek kaşığı nar ekşisi 


Hazırlanışı

  • Yaprakları yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayalım, zeytinyağı ve sarımsak rendesi ile birlikte ocağa alalım, kavuralım, toz biberi ekleyelim
  • Yıkanmış süzülmüş pirinçleri ekleyelim, bir iki dakika kavuralım
  • Yaprakları ve baharatları ekledikten sonra suyunu ekleyerek pişmeye bırakalım. 
  • Pişen pilav dinlendikten sonra maydanoz ve nar ekşisi ekleyelim. Karıştıralım ve servis yapalım. 
Afiyetle🌼


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR