ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE

 Taze fasulye bizim evin olmazsa olmazıdır, aşırı severiz. Her yörenin kendine has tarifi vardır elbet ama bu tarifi herkes bilir diye düşünüyorum. Taze fasülye pişirirken püf noktalarına dikkat edilirse harika bir lezzet çıkar ortaya. Öyle gelişi güzel pişirmek olmaz. Tüm malzemeleri çiğden tencereye dizen de gördüm, salçasız pişiren de, domatessiz veya sivri biberli pişiren de, karabiber sumak ekleyen de...  Bu tarifi mutlaka deneyin pişman olmazsınız. İllaki ee bende böyle yapıyorum diyen olacaktır tabikii :) 




Malzemeler

1 kg Taze fasülye

2 büyük kuru soğan

3 Domates

1 yemek kaşığı dolusu biber salçası

1 çay bardağına yakın zeytin yağı 

1 yemek kaşığı toz şeker 

1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı

  • Temizlenmiş yıkanmış fasulyeleri uzun uzun değil de verev verev keselim, 
  • Kuru Soğanı yemeklik doğrayalım, zeytin yağı ile birlikte tencereye koyalım, yüksek ateşte kavuralım, 
  • kavrulurken biber salçasını ekleyelim, üzerine fasulyeleri ekleyelim, fasulyelerin üzerine toz şekeri ekleyelim, fasulyeler renk değiştirene kadar kavuralım, kavurma işleminde ara ara karıştıralım. Tuzu şimdi eklemiyoruz toz şekerle fasulye kavrulmalı,
  • Renk değişimden sonra yemeklik doğranmış domatesleri ekleyelim, tuz ekleyelim karıştıralım ve kapağını kapatalım. Ocağı en kısık ateşe getirip pişirelim. 

Püf noktası
  1. Fasulyelerle toz şekeri aynı anda ekleyip kavuralım
  2. Fasulyelerin rengi değişmeden domates eklemeyelim
  3. Su eklemiyoruz. Domatesin suyu yeterli oluyor. 
  4. Kesinlikle biber salçası kullanalım. 
Afiyetle🌸


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BAHARATLI PİLAV

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

YUMUŞACIK MİNİK PİZZALAR